Χυμοποίηση ροδιού

Ημερομηνία δραστηριότητας: 7-11-2022

Τίτλος: Χυμοποίηση ροδιού

Μάθημα: Μεταποίηση Φυτικών Προϊόντων

Τμήμα:Γ τροφίμων

Ενότητα: 2.1.Χυμοποίηση

Κείμενο :Οι χυμοί των φρούτων είναι εύγευστοι και αποτελούν μια θρεπτική τροφή.Οι χυμοί των φρούτων είναι είτε διαυγείς ,είτε θολοί.Μπορούν να παραχθούν σε φυσική πυκνότητα ,έτοιμοι προς κατανάλωση, ή σε μορφή συμπυκνωμένη .Οι συμπυκνωμένοι χυμοί αποτελούν τη βάση για την παρασκευή φυσικών χυμών,απλών ή μειγμάτων,αναψυκτικών και νέκταρ,με προσθήκη νερού,ζάχαρης κ.α.

Στη συγκεκριμένη δραστηριότητα τα ρόδια πλύθηκαν κόπηκαν σε κομμάτια και μπήκαν σε δοχείο χυμοποίησης χειροκίνητο.Ο χυμός που βγήκε ήταν θολός και καταψύχθηκε για μεταγενέστερη χρήση.