Ημερομηνία δραστηριότητας:14-11-2022
Τίτλος:Παρασκευή γλυκού με σιμιγδάλι και μούστο
Μάθημα:Μεταποίηση Φυτικών Προϊόντων
Τμήμα:Γ τροφίμων
Ενότητα: 3.2.1. Το αλεύρι ( Άλεση)
Κείμενο:Από την άλεση του σιταριού προκύπτει προϊόν, που ανάλογα με το μέγεθος των κόκκων του ,χωρίζεται σε 3 κατηγορίες.Το σιμιγδάλι ( ψιλό και χοντρό),το πιο χοντροκομμένο προϊόν,η μεσούρα με τεμαχίδια μικρότερου διαμετρήματος και το αλεύρι με τους πιο μικρούς κόκκους.Το σιμιγδάλι είναι κίτρινο και το χρώμα του οφείλεται στη χρωστική των καροτενοειδών.
Στη συγκεκριμένη παρασκευή χρησιμοποιήθηκε χοντρό σιμιγδάλι,μούστος,ελαιόλαδο ,ζάχαρη και αρωματικές ύλες ( γαρύφαλλο,κανέλα φυσικός χυμός πορτοκαλιού) .Το τελικό προϊόν ήταν το παραδοσιακό γλυκό ” χαλβάς σιμιγδαλένιος με μούστο”.
