
Ημερομηνία δραστηριότητας: 25/02/2022
Τίτλος: Πάστα από λωτούς
Μάθημα: Εισαγωγή στην Τεχνολογία Τροφίμων
Ενότητα: 5.4.8. Επεξεργασία τροφίμων με προσθήκη ζάχαρης
Οι πάστες φρούτων είναι μια κατηγορία τροφίμων που φτιάχνονται από το χυμό και τη σάρκα των φρούτων, με την πιο κοινή πάστα φρούτου, που γνωρίζουμε όλοι, αυτή του κυδωνιού. Καταναλώνονται μόνες τους κομμένες σε κύβους, συνοδεύουν άριστα τυριά, το γιαούρτι, τα παγωτά ή μπαίνουν σε κέικ και ψήνονται μαζί. Στη συγκεκριμένη δραστηριότητα παρασκευάστηκε πάστα από λωτούς. Πρώτα καθαρίστηκαν οι λωτοί, προστέθηκε η ανάλογη ζάχαρη, φυσικός χυμός πορτοκαλιού και λεμονιού και συμπυκνώθηκε αρκετά. Στη συνέχεια ‘’στρώθηκε’’ σε σουσάμι, καλύφθηκε με σουσάμι και μπήκε στο ψυγείο να κρυώσει και να κοπεί σε κομμάτια.