Παρασκευή Cinnamon rolls

Ημερομηνία:7/11/2022

Τίτλος δραστηριότητας: Παρασκευή Cinnamon rolls

Μάθημα:Μεταποίηση Φυτικών Προϊόντων

Τμήμα:Γ τροφίμων

Ενότητα:3.2. Πρώτες και βοηθητικές ύλες αρτοσκευασμάτων

Κείμενο: Για την παρασκευή των προϊόντων αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής χρησιμοποιούνται πρώτες και βοηθητικές ύλες.Σκοπός της χρησιμοποίησης αυτών των υλών είναι να βελτιώσουν τις ιδιότητες του ζυμαριού και τη σταθερότητα της ζύμωσης. Μερικές βοηθητικές ύλες είναι: λίπη και έλαια,γλυκαντικές ύλες,αρτυματικές ύλες,αυγά,γάλα,κ.α.

Τα cinnamon rolls είναι ρολά κανέλας με ζύμη.Πρόκειται για ζύμη από αλεύρι,βούτυρο,αυγά,γάλα και ζάχαρη.Ως διογκωτική ύλη χρησιμοποιείται η ξερή μαγιά.Στη συγκεκριμένη δραστηριότητα η ξερή μαγιά διαλύθηκε σε γάλα προστέθηκαν όλα τα υλικά και παρέμεινε η ζύμη σε ζεστό σημείο μέχρι να διογκωθεί.Αφού διπλασιάστηκε σε μέγεθος η ζύμη ανοίχτηκε σε ορθογώνια ζύμη , προστέθηκε καστανή ζάχαρη,κανέλα και βούτυρο ,σχηματοποιήθηκε και παρέμεινε για επιπλέον διάστημα σε ζεστό σημείο.Στο τέλος ψήθηκαν και για την επικάλυψη χρησιμοποιήθηκε άχνη ζάχαρη με φυσικό χυμό λεμονιού.