ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑΣ

Ημερομηνία: 06/03/2023

Τίτλος δραστηριότητας: Αρτοσκεύασμα

Τίτλος δράσης: Παρασκευή Κολοκυθόπιτας

Μάθημα: Μεταποίηση Φυτικών Προϊόντων

Ενότητα: 3.2.1. Αλεύρι

Τμήμα: Γ τροφίμων

Κείμενο: Οι πίτες στην ελληνική παραδοσιακή κουζίνα κατέχουν μεγάλο κομμάτι. Υπάρχουν γλυκές και αλμυρές πίτες με αντίστοιχες γλυκιά και αλμυρή γέμιση.

Η κολοκύθα είναι λαχανικό που συγγενεύει με το κολοκύθι και καλλιεργείται για τη γλυκιά σάρκα του. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες κολοκύθας, με διάφορα χρώματα στον εξωτερικό φλοιό και σε διάφορα σχήματα, όπως και μεγέθη.

Στη συγκεκριμένη δραστηριότητα χρησιμοποιήθηκε αλεύρι, αλάτι και ελαιόλαδο για την παρασκευή ζύμης για την πίτα. Ως γέμιση χρησιμοποιήθηκε κολοκύθα γλυκιά με πορτοκαλί χρώμα, σταφίδες ξανθές, καρύδια και ελάχιστη ζάχαρη. Με τη ζύμη παρασκευάστηκαν “φύλλα” όπου μέσα στο κάθε ένα τυλίχτηκε η γέμιση.