Ημερομηνία:14-11-2022
Τίτλος: Παρασκευή μουσταλευριάς
Μάθημα: Μεταποίηση Φυτικών Προϊόντων
Τμήμα:Γ τροφίμων
Ενότητα:4.1.Κρασί
Κείμενο: Η μουσταλευριά είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό γλυκό με κύριο συστατικό του τον μούστο.Στα αρχαία χρόνια ήταν γνωστή ως οινούτα .Παρασκευάζεται κυρίως τους μήνες του τρύγου ,οπότε και παράγεται ο μούστος , αλλά και τους υπόλοιπους μήνες που υπάρχει το πετιμέζι.
Στη συγκεκριμένη παρασκευή χρησιμοποιήθηκε ο μούστος από προηγούμενη δραστηριότητα.Μπήκε σε βρασμό , σε ένα μέρος του μούστου προστέθηκε αλεύρι , και νισεστές .Αναμίχθηκε και προστέθηκε στον υπόλοιπο μούστο που ήταν σε βρασμό.Στο τέλος του βρασμού το τελικό προϊόν ήταν μουσταλευριά.
