Παρασκευή μουσταλευριάς (Άρτος και Οίνος-ΜΝΑΕ)

Ημερομηνία:14-11-2022

Τίτλος: Παρασκευή μουσταλευριάς

Μάθημα: Μεταποίηση Φυτικών Προϊόντων

Τμήμα:Γ τροφίμων

Ενότητα:4.1.Κρασί

Κείμενο: Η μουσταλευριά είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό γλυκό με κύριο συστατικό του τον μούστο.Στα αρχαία χρόνια ήταν γνωστή ως  οινούτα .Παρασκευάζεται κυρίως τους μήνες του τρύγου ,οπότε και παράγεται ο μούστος , αλλά και τους υπόλοιπους μήνες που υπάρχει το πετιμέζι.

Στη συγκεκριμένη παρασκευή χρησιμοποιήθηκε ο μούστος από προηγούμενη δραστηριότητα.Μπήκε σε βρασμό , σε ένα μέρος του μούστου προστέθηκε αλεύρι , και νισεστές .Αναμίχθηκε και προστέθηκε στον υπόλοιπο μούστο που ήταν σε βρασμό.Στο  τέλος του βρασμού το τελικό προϊόν ήταν μουσταλευριά.