Μαρμελάδα ακτινίδιο (ΜΝΑΕ)

Μάθημα: Εισαγωγή στην Τεχνολογία Τροφίμων

Ενότητα: 5.4.8. Επεξεργασία τροφίμων με προσθήκη ζάχαρης- αλατιού

Φρούτο πράσινου χρώματος το ακτινίδιο, χνουδωτό εξωτερικά  με ιδιαίτερη και συνήθως όξινη γεύση που συλλέγεται τον Οκτώβριο και το βρίσκουμε όλο το χειμώνα. Είναι πολύ θρεπτικό φρούτο με βιταμίνες, φυτικές ίνες και μέταλλα.

Μπορεί να γίνει η βάση για  μαρμελάδα με υπέροχη γεύση και χρώμα.

Στη συγκεκριμένη παρασκευή χρησιμοποιήθηκαν ακτινίδιο, τα οποία κόπηκαν σε κομματάκια, προστέθηκαν λίγα μήλα και ζάχαρη. Ακολούθησε θερμική επεξεργασία μέχρι να επιτευχθεί η ζελατινοποίηση. Στη συνέχεια το προϊόν μπήκε σε γυάλινους αποστειρωμένους περιέκτες. Το τελικό προϊόν ήταν μαρμελάδα φρούτου από ακτινίδιο και μήλο.