Ημερομηνία : 06/03/2023
Τίτλος δραστηριότητας: Ιχθυοσκευάσματα
Τίτλος δράσης: Παρασκευή ταραμοσαλάτας
Μάθημα: Μεταποίηση Ζωικών Προϊόντων
Ενότητα: 13.7 Ιχθυοσκευάσματα
Τμήμα: Γ τροφίμων
Κείμενο: Στα ιχθυοσκευάσματα ανήκουν τα προϊόντα που παράγονται από τα αβγά των ψαριών.Αυτά διακρίνονται σε α) μαύρο χαβιάρι, β) υποκατάστατο του μαύρου χαβιαριού, γ) ταραμά δ) μπρικ και ε) αβγοτάραχο. Το κάθε ένα παράγεται από διαφορετικά ψάρια.
Ο ταραμάς είναι η πρώτη ύλη, από αβγά ψαριών, για την παρασκευή ταραμοσαλάτας, ένα νηστίσιμο παραδοσιακό πιάτο.
Στη συγκεκριμένη δραστηριότητα χρησιμοποιήθηκε για την παρασκευή της ταραμοσαλάτας σκεύασμα αβγών βακαλάου.Προστέθηκε ψωμί, ηλιέλαιο, ελαιόλαδο, χυμός λεμονιού.