Γλύκισμα κέικ μανταρινιού

Τίτλος δράσης:Το γάλα και τα προϊόντα του

Τίτλος δραστηριότητας: Παρασκευή κέικ μανταρινιού

Μάθημα: Μεταποίηση Ζωϊκών Προϊόντων

Τμήμα: Γ τροφίμων

Ενότητα: 8.2.Βούτυρο

Κείμενο:Βούτυρο αναφέρεται το προϊόν που παίρνουμε με κτύπημα γάλακτος ή αφρογάλακτος ή μίγματός τους.Στα πλεονεκτήματα του βουτύρου αναφέρονται οι αρωματικές ουσίες .Στη συγκεκριμένη δραστηριότητα για την παρασκευή γλυκίσματος (κέικ) χρησιμοποιήθηκε βούτυρο αγελάδας ,χυμός φρέσκος από στυμμένα μανταρίνια και άλλες βοηθητικές ουσίες.Το τελικό προϊόν ήταν γλύκισμα (κέικ) με άρωμα μανταρινιού και επικάλυψη χυμός μανταρινιού με άχνη ζάχαρη.