Τίτλος: Παρασκευή μαρμελάδας μήλου, λωτού και χυμού πορτοκαλιού
Μάθημα: Εισαγωγή στην Τεχνολογία Τροφίμων
Ενότητα: 5.4.8. Επεξεργασία τροφίμων με προσθήκη ζάχαρης
Στη συγκεκριμένη δραστηριότητα τα φρούτα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν μήλα, λωτοί, χυμός από πορτοκάλια και ελάχιστος χυμός λεμονιού. Τα μήλα και οι λωτοί ήταν με προσθήκη ζάχαρης στην κατάψυξη από προηγούμενη δραστηριότητα. Το μείγμα μπήκε σε χαμηλό βρασμό (παστερίωση) για να συμπυκνωθεί. Προστέθηκε φυσικός χυμός πορτοκαλιού, για την οξύτητα και φυσικός χυμός λεμονιού. Αφού συμπυκνώθηκε το μείγμα μπήκε σε γυάλινους περιέκτες που είχαν προηγουμένως αποστειρωθεί. Το τελικό προϊόν ήταν ‘’Μαρμελάδα φρούτων από μήλα, λωτούς και φυσικό χυμό πορτοκαλιού’’.
