
Μάθημα: “Εισαγωγή στην τεχνολογία τροφίμων”
Ενότητα: “Επεξεργασία φρούτων με ζάχαρη”
Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν ήταν:
μάνγκο, ροδάκινα, βανίλιες, λεμόνι και ζάχαρη.
Τα φρούτα διατηρούνται πολύ καλά στην κατάψυξη.
Έτσι μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε όλο το χρόνο, για μαρμελάδες, χυμούς και άλλα γλυκά.
Πριν την κατάψυξη:
Διαλέξαμε ώριμα φρούτα. Τα πλύναμε καλά, βγάλαμε τα κοτσάνια και τα κουκούτσια και τα κόψαμε σε μικρά κομμάτια. Τα αφήσαμε να στεγνώσουν ρίξαμε ζάχαρη σε στρώσεις και βάλαμε τη συσκευασία στην κατάψυξη. Η αναλογία ζάχαρης φρούτων είναι 1:4, δηλαδή 1 κιλό ζάχαρης σε 4 κιλά φρούτων.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
