Παρασκευή σπανακόπιτας

Μάθημα:Μεταποίηση Φυτικών Προϊόντων

Τμήμα: Γτροφίμων

Ενότητα: 3.2.1. Το αλεύρι

Κείμενο: Οι πίτες είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας.Πολλές και αναρίθμητες σε όλα τα μέρη της Ελλάδας.Η βασική διάκριση είναι αλμυρές και γλυκές με αντίστοιχη γέμιση.Πίτες με φύλλο ζύμης και γέμιση ή πίτες χωρίς φύλλο.Όλες ξεχωριστές και νόστιμες.Στη συγκεκριμένη δραστηριότητα παρασκευάστηκε αλμυρή πίτα με φύλλο και γέμιση σπανάκι.Η ζύμη για το φύλλο της πίτας είχε το βασικό υλικό ,το αλεύρι και άλλες βοηθητικές ύλες.Στη γέμιση χρησιμοποιήθηκε το σπανάκι που είχε καταψυχθεί σε προηγούμενη δραστηριότητα.