Αρτοσκεύασμα και Μεταποίηση αρωματικού φυτού

Ημερομηνία δραστηριότητας:24/10/2022

Τίτλος: Παρασκευή φοκάτσια και pesto βασιλικού.

Μάθημα: Μεταποίηση Φυτικών Προϊόντων

Τμήμα:Γ τροφίμων

Ενότητα:3.3.Άρτος και 1.1 Μεταποίηση λαχανικών

Κείμενο: Η φοκάτσια είναι ένα επίπεδο και αλμυρό ψωμί ,που προέρχεται από την Ιταλία.Αρωματίζεται κυρίως με βότανα και συνοδεύεται με άλλα υλικά όπως τοματίνια και λαχανικά.

Pesto:παρασκεύασμα με βάση τα φύλλα βασιλικού ,σκόρδο,ελαιόλαδο,παρμεζάνα .Όλα αυτά τα υλικά πολτοποιούνται πολύ σύντομα για να διατηρηθεί το πράσινο χρώμα του βασιλικού.

Στη συγκεκριμένη δραστηριότητα παρασκευάστηκε η “φοκάτσια” με αλεύρι από σκληρό σιτάρι,μαγιά ,αλάτι και νερό.Διογκώθηκε το ζυμάρι και μορφοποιήθηκε σε επίπεδο αρτοσκεύασμα με ” δαχτυλιές” ,διογκώθηκε ξανά και μπήκε για ψήσιμο. Για το pesto αναμείχθηκαν όλα τα υλικά και πολτοποιήθηκαν.Πάνω στην ψημένη φοκάτσια μπήκαν ψημένες φέτες μελιτζάνας και το pesto.