2020-2021

Τίτλος του έργου

“Το ψηφιακό θέατρο σκιών μας ενώνει”, μια συνεργασία Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (etwinning id 289482)

Σχετικά με το έργο

H εφαρμογή(app) eShadow είναι μια εκσυγχρονισμένη εκδοχή του παραδοσιακού Θεάτρου Σκιών.Αναπτύσσεται από το Εργαστήριο Διανεμημένων Πληροφοριακών Συστημάτων/ Εφαρμογών Πολυμέσων, του τμήματος ΗΜΜΥ, του Πολυτεχνείου Κρήτης. Παρέχει τη δυνατότητα δημιουργίας ψηφιακών παραστάσεων, καταγραφής, διαμοιρασμού & παρακολούθησής μέσω του Διαδικτύου. Στόχος του έργου είναι να αποτελέσει εργαλείο δημιουργικής έκφρασης/μάθησης και να χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία παραστάσεων διαφόρων θεμάτων & την εκμάθηση βασικών εννοιών μαθηματικών/πληροφορικής. Στο πλαίσιο αυτού του έργου οι εκπαιδευτικοί της Αθμιας Εκπαίδευσης θα χρησιμοποιήσουν το app για να δημιουργήσουν ψηφιακές ιστορίες με τους μαθητές τους & οι μαθητές του 5ου εσπερινού ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης θα υποστηρίξουν τους εκπαιδευτικούς της Α’θμιας εκπαίδευση σε τεχνικά θέματα κατά την διαδικασία δημιουργίας ψηφιακών ιστοριών. Οι μαθητές του εσπερινού ΕΠΑΛ είναι μαθητές του Τομέα Πληροφορικής ή μαθητές άλλων ειδικοτήτων με γνώσεις προγραμμάτων επεξεργασίας εικόνας, βίντεο και ήχου.

Στόχοι

Στην Α/θμια: Οι μαθητές να μυηθούν στο θέατρο σκιών (χαρακτηριστικά, έργα, ήρωες) ασκηθούν στη συγγραφή θεατρικών έργων καλλιεργήσουν τη φαντασία τη δημιουργική σκέψη και γραφή καλλιεργήσουν δεξιότητες αφήγησης & έκφρασης μέσω θεάτρου έρθουν σε επαφή με διαφορετικές μορφές τέχνης (μουσική, εικαστικά) εργαστούν συλλογικά ασκηθούν στη χρήση του Η/Υ & εφαρμογών. Οι εκπαιδευτικοί να καλλιεργήσουν τις ψηφιακές δεξιότητές τους (επεξεργασία εικόνας, βίντεο, ήχου) & δεξιότητες συνεργασίας αξιοποιήσουν τις ΤΠΕ στη διδασκαλία.

Στην Β’ Βάθμια: Οι μαθητές να μάθουν να επικοινωνούν, να συνεργάζονται μέσω ΤΠΕ εφαρμόζουν όσα μαθαίνουν θεωρητικά & εργαστηριακά αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, αυτονομία, ανεξαρτησία, παρουν πρωτοβουλίες αναπτύξουν δεξιότητες κριτικής σκέψης και επίλυσης προβλημάτων. Οι εκπαιδευτικοί να συνεργαστούν με σχολικές μονάδες καλλιεργήσουν την κουλτούρα της δικτύωσης βελτιώσουν την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης προς τους μαθητές τους συνδέσουν την θεωρία με την πράξη.

Οι μαθητές που συμμετείχαν σε αυτή τη συνεργασία και υποστήριξαν τις εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας, ήταν ο Ευστράτιος Ευστρατίου και ο Ιωάννης Καρυπίδης και τους ευχαριστούμε θερμά!

Παραδοτέα βίντεο από την συνεργασία των σχολικών μονάδων

Συνεργασία του 5ου ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης με το 97ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης.

Συνεργασία του 5ου ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης με το 37ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης.

Ευχαριστήρια αφίσα για το 5ο ΕΠΑΛ

Ευχαριστήρια αφίσα για τον μαθητή του ΕΠΑΛ και την τεχνική υποστήριξη