Ζύμωση λαχανικών

Ημερομηνία δράσης:13/02/2023

Τίτλος δραστηριότητας:Τουρσί λαχανικών(ΜΝΑΕ-Περβολάρηδες)

Μάθημα:Αρχές Επεξεργασίας Τροφίμων

Ενότητα:3.6.4.Ζύμωση λαχανικών και βρώσιμων ελιών

Τμήμα:Γ τεχνολογίας τροφίμων και ποτών

Κείμενο: Στη συγκεκριμένη δραστηριότητα έγινε επανάληψη της δραστηριότητας στις 07/11/2022. Πρόκειται για παρασκευή ” τουρσιού”. Τα λαχανικά που χρησιμοποιήθηκαν ήταν λάχανο και σέλινο, τα οποία αφού πλύθηκαν, κόπηκαν σε μικρά κομμάτια και μπήκαν σε διάλυμα άλμης (νερό και αλάτι8%), και λευκό ξύδι, όπου και θα παραμείνουν για περίπου τρεις εβδομάδες.Σ αυτές τις εβδομάδες τα λαχανικά θα υποστούν  τη γαλακτική ζύμωση. Το τελικό προϊόν μετά τη διαδικασία της ζύμωσης θα είναι έτοιμο τουρσί λαχανικών.