ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΖΥΜΩΣΗ

Ημερομηνία: 06/03/2023

Τίτλος δραστηριότητας: Συσκευασία λαχανικών μετά από ζύμωση (ΜΝΑΕ – Περβολάρηδες)

Τίτλος δράσης: Συσκευασία τουρσιού λάχανου

Μάθημα: Αρχές Επεξεργασίας Τροφίμων

Ενότητα: 3.6.4. Ζύμωση λαχανικών και βρώσιμων ελιών

Τμήμα: Γ τροφίμων

Κείμενο: Τα λαχανικά που είχαν χρησιμοποιηθεί και είχαν μπει σε άλμη σε προηγούμενη δραστηριότητα, ήταν λάχανο και σέλινο. Μετά από τρεις εβδομάδες ολοκληρώθηκε η ζύμωση και το τελικό προϊόν ήταν “τουρσί” λάχανο με σέλινο. Το προϊόν συσκευάστηκε σε αποστειρωμένους γυάλινους περιέκτες των 700  ml με άλμη.