Τίτλος δραστηριότητας: Παρασίαση της υποδράσης ” Άρτος και οίνος ” του σχεδίου δράσης ” ΜΝΑΕ- Μια νέα αρχή στα ΕΠΑΛ” .
Τμήματα : Α3 και Γ τροφίμων
Την Κυριακή 14 Μαΐου 2023 έγινε η παρουσίαση της υποδράσης ” Άρτος και οίνος” στο οινοποιείο Florian Domaine στη Θεσσαλονίκη. Στην υποδράση συμμετείχε η Α τάξη του σχολείου και το τμήμα της ειδικότητας Τροφίμων του τομέα Γεωπονίας.
Προηγήθηκε ξενάγηση στους χώρους του οινοποιείου από τον ιδιοκτήτη και οινοποιό.
Η Α τάξη με τη συνάδελφο φιλόλογο παρουσίασε το πολιτιστικό τμήμα που αφορούσε τη δράση και τα δύο αγαθά, τον άρτο και τον οίνο.
Η Γ τάξη της ειδικότητας Τεχνικός τροφίμων και ποτών παρουσίασε όλες τις παρασκευές που αφορούσαν επίσης τα δύο αγαθά.
Οι παρασκευές που παρουσιάστηκαν ήταν:
1. Διάφοροι τύποι ψωμιού ( με φαγόπυρο, με καλαμποκίσιο αλεύρι, με ζυμωτό αλεύρι, μπαγκέτες ψωμιού με πετιμέζι )
2. Σιμιγδαλένιος χαλβάς με μούστο
3. Κέικ με μούστο
4. Καλτσούνια με λευκό κρασί
5.Μουστοκούλουρα
6.Λουκουμάδες με πετιμέζι
7.Σαμσάδες
8.Παξιμαδάκια με κρασί και ελαιόλαδο
9.Γλυκό κουταλιού σταφύλι
10. Λικέρ αρμπαρόριζας
