Παρουσίαση της δράσης σε οινοποιείο

Τίτλος δραστηριότητας: Παρασίαση της υποδράσης ” Άρτος και οίνος ”  του σχεδίου δράσης ” ΜΝΑΕ- Μια νέα αρχή στα ΕΠΑΛ” .

Τμήματα : Α3 και Γ τροφίμων

Την Κυριακή 14 Μαΐου 2023 έγινε η παρουσίαση της υποδράσης ” Άρτος και οίνος” στο οινοποιείο Florian Domaine στη Θεσσαλονίκη. Στην υποδράση συμμετείχε η Α τάξη του σχολείου και το τμήμα της ειδικότητας Τροφίμων  του τομέα Γεωπονίας.

Προηγήθηκε ξενάγηση στους χώρους του οινοποιείου από τον ιδιοκτήτη και οινοποιό.

Η Α τάξη με τη συνάδελφο φιλόλογο παρουσίασε το πολιτιστικό τμήμα που αφορούσε τη δράση και τα δύο αγαθά, τον άρτο και τον οίνο.

Η Γ τάξη της ειδικότητας Τεχνικός τροφίμων και ποτών παρουσίασε όλες τις παρασκευές που αφορούσαν επίσης τα δύο αγαθά.

Οι παρασκευές που παρουσιάστηκαν ήταν:

1. Διάφοροι τύποι ψωμιού ( με φαγόπυρο, με καλαμποκίσιο αλεύρι, με ζυμωτό αλεύρι, μπαγκέτες ψωμιού με πετιμέζι )

2. Σιμιγδαλένιος χαλβάς με μούστο

3. Κέικ με μούστο

4. Καλτσούνια με λευκό κρασί

5.Μουστοκούλουρα

6.Λουκουμάδες με πετιμέζι

7.Σαμσάδες

8.Παξιμαδάκια με κρασί και ελαιόλαδο

9.Γλυκό κουταλιού σταφύλι

10. Λικέρ αρμπαρόριζας