Σχέδιο Δράσης ΜΝΑΕ 2021-2022

“Το 5ο ΕΠΑΛ στηρίζει, δημιουργώντας με τους μαθητές”

Η ανάγκη του σχολείου για εξωστρέφεια και κοινωνική προσφορά οδήγησε στην απόφαση για συμμετοχή σε δράση κοινωνικού ενδιαφέροντος. Το Σχέδιο Δράσης που υλοποιεί το σχολείο την τρέχουσα χρονιά, αφορά τη στήριξη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, τον εμπλουτισμό του γνωστικού αντικειμένου στο πλαίσιο εργαστηριακών μαθημάτων και την καλλιέργεια δεξιοτήτων συνεργασίας με άλλες ομάδες. Η εθελοντική ομάδα ”Περβολάρηδες” και το σχολείο θα συνεργαστούν με σκοπό την μεταποίηση και διανομή προϊόντων για την κάλυψη επισιτιστικών αναγκών συνανθρώπων μας, που έχουν καταγραφεί από τους εθελοντές.

Στόχοι είναι:

  • Η μείωση των οργανικών απορριμμάτων και ο περιορισμός της σπατάλης με στόχο τον θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον.
  • Η επισιτιστική προσφορά σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.
  • Η ενδυνάμωση της κοινωνικής αλληλεγγύης.
  • Η δράση να εμπνεύσει και άλλους συνανθρώπους μας για προσφορά.
  • Η ενίσχυση της συνεργασίας, της ομαδικότητας και της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.

Ημερολόγιο Δράσεων

Οι μαθητές που συμμετείχαν

Η αφίσα του έργου

Η ανάρτηση στον Tύπο

Στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ σε ενημερωτική ραδιοφωνική εκπομπή. Ακούστε την από το 0:53 έως και το 01:04:40

Υποδράση 1 – Γεωπονίας
Τίτλος: Το 5ο εσπερινό ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης στηρίζει δημιουργώντας
Στόχος: Η αξιοποίηση τροφίμων που θα κατέληγαν στα απορρίμματα και η επεξεργασία–μεταποίησή τους σε έτοιμα τρόφιμα, με σκοπό την προσφορά τους σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού. Επίσης η παραγωγή αιθέριων ελαίων.
Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Ελένη Σιδηροπούλου, ΠΕ88.02

Παραδοτέα της υποδράσης

Υποδράση 2 – Οικονομίας
Τίτλος: Κοινωνική Επιχειρηματικότητα-Δημιουργώντας Αξίες
Στόχος: Να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με την κοινωνική οικονομία, την κουλτούρα του «συνεταιρίζεσθαι» και της αειφόρου ανάπτυξης.
Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Αικατερίνη Τσάτσου, ΠΕ80

Παραδοτέα της υποδράσης

Υποδράση 3 – Υγείας
Τίτλος: Τα απορρίμματα τροφίμων ως πρώτες ύλες για την παρασκευή καλλυντικών προϊόντων
Στόχος: Η αξιοποίηση των αιθέριων ελαίων που έχουν προέλθει από την επεξεργασία των απορριμμάτων των τροφίμων ως πρώτες ύλες για την παρασκευή καλλυντικών προϊόντων.
Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Ισιδώρα Παπαχριστοδούλου, ΠΕ87.03

Παραδοτέα της υποδράσης

Όλο το σχέδιο δράσης στο site του NOESIS