Καλωσόρισμα Ψυχολόγου

Αγαπητές μαθήτριες και αγαπητοί μαθητές, ονομάζομαι Κύρκου Αναστασία και είμαι ψυχολόγος.

Από την 1 Οκτωβρίου 2021 τοποθετήθηκα στο 5ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή για τα ΕΠΑΛ».

Σκοπoύς του προγράμματος αποτελούν η ψυχολογική υποστήριξη των μαθητών/μαθητριών που διατυπώνουν σχετικό αίτημα, η βελτίωση των σχέσεων λειτουργικής συνεργασίας στη σχολική κοινότητα, η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γύρω από θέματα που άπτονται της ψυχικής υγείας καθώς και η διασύνδεση με Δομές Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης της κοινότητας. 

Ως ψυχολόγος έχω εργαστεί σε Επαγγελματικά Λύκεια, Κέντρα Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΔΑΣΥ), καθώς και στον ιδιωτικό τομέα, με αντικείμενο τη συμβουλευτική και ψυχοθεραπευτική υποστήριξη παιδιών εφήβων και ενηλίκων, καθώς επίσης και οικογενειών.

Θα βρίσκομαι στο σχολείο καθημερινά, Δευτέρα από τις 18:00 έως και τις 21:50 μ.μ. και Τρίτη έως Παρασκευή από τις 18:40-22:30 μ.μ. (5 διδακτικές ώρες ημερησίως). Εναλλακτικά, όποιος/-α μαθητής/-τρια το επιθυμεί μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου μέσω e-mail στο ankyrkou@sch.gr, προκειμένου να προγραμματίσουμε κάποια συνάντηση.

Εύχομαι να έχουμε μία ευχάριστη και δημιουργική σχολική χρονιά. Καλή δύναμη σε όλους.

Κύρκου Αναστασία, MSc

Ψυχολόγος-Συστημική Οικογενειακή Θεραπεύτρια

(Εικόνα Satria Bagaskara, Pexels)