Μαρμελάδα μήλου

Ημερομηνία: 04/05/2023

Τίτλος δραστηριότητας: Παρασκευή μαρμελάδας από μήλο ( ΜΝΑΕ – ΠΕΡΒΟΛΑΡΗΔΕΣ )

Μάθημα: Μεταποίηση Φυτικών Προϊόντων

Ενότητα: 2.4.3. Παρασκευή μαρμελάδας

Τμήμα: Γ τροφίμων

 Κείμενο: Το μήλο είναι φρούτο και καρπός του δέντρου μηλιά. Είναι φρούτο με μεγάλη θρεπτική αξία .Τρώγεται νωπό ως φρούτο, αποξηραμένο, αλλά και μεταποιημένο σε κομπόστες, μαρμελάδες.

Τα μήλα ήρθαν από τους Περβολάρηδες και ήταν τα γνωστά σε όλους ξινόμηλα . Η συγκεκριμένη ποικιλία έχει τραγανή σάρκα και ο φλοιός της είναι πράσινου χρώματος. Τα μήλα καθαρίστηκαν από το φλοιό και τα κουκούτσια και μπήκαν σε στρώσεις με ζάχαρη στην κατάψυξη για μεταγενέστερη χρήση.

Στη συγκεκριμένη δραστηριότητα τα μήλα με τη ζάχαρη αποψύχθηκαν και μπήκαν σε βρασμό. Προστέθηκε η ανάλογη ζάχαρη, φυσικός χυμός πορτοκαλιού και μανταρινιού. Ως επιπλέον άρωμα προστέθηκε ξύλο κανέλας.

Όταν η μαρμελάδα ήρθε στην επιθυμητή πυκνότητα, συσκευάστηκε σε γυάλινους αποστειρωμένους περιέκτες και έγινε απαέρωση.

Το τελικό προϊόν ήταν μαρμελάδα μήλου.