ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ 4 ΦΡΟΥΤΩΝ

Ημερομηνία: 06/03/2023

Τίτλος δραστηριότητας: Μαρμελάδα 4 φρούτων ( ΜΝΑΕ-Περβολάρηδες)

Τίτλος δράσης: Μαρμελάδα

Μάθημα: Μεταποίηση Φυτικών Προϊόντων

Ενότητα: 2.4.3. Παρασκευή μαρμελάδας

Τμήμα: Γ τροφίμων

Κείμενο: Η μαρμελάδα είναι ένα γλυκό που παρασκευάζεται από φρούτα.Χρησιμοποιούνται για την παρασκευή της η σάρκα, η φλούδα και ο χυμός των φρούτων. Στο μείγμα μπορεί να προστεθεί ζάχαρη και αρωματικές ύλες.

Στη συγκεκριμένη δραστηριότητα χρησιμοποιήθηκαν πράσινα μήλα, χυμός πορτοκαλιού, δαμάσκηνα βανίλιες, και αχλάδια. Τα φρούτα καθαρίστηκαν, κόπηκαν σε κομμάτια και μπήκαν σε βρασμό με ζάχαρη. Όταν το μείγμα έφτασε στο επιθυμητό επίπεδο του Brix πολτοποιήθηκε, προστέθηκε χυμός λεμονιού και αρωματίστηκε με δυόσμο. Στη συνέχεια συσκευάστηκε σε αποστειρωμένους γυάλινους περιέκτες και έγινε απαέρωση. Το τελικό προϊόν ήταν μαρμελάδα τεσσάρων φρούτων.