Ημερομηνία΅:21-11-2022
Τίτλος δραστηριότητας:Παρασκευή κομπόστας από μήλα
Μάθημα :Μεταποίηση Φυτικών Προϊόντων
Τμήμα: Γ τροφίμων
Ενότητα:2.3. Κονσερβοποιημένα φρούτα
Κείμενο: Τα κονσερβοποιημένα φρούτα αποτελούν ένα προϊόν ευρύτατα χρησιμοποιούμενο.Αρκετά είναι τα φρούτα τα οποία κονσερβοποιούνται ,μεταξύ αυτών και τα μήλα.Στη συγκεκριμένη δραστηριότητα τα μήλα πλύθηκαν και ξεκίνησε η προετοιμασία για την κονσερβοποίηση.Κόπηκαν σε 4 τεμάχια το καθένα .Έγινε σιρόπι με νερό,ζάχαρη και ξύλο κανέλας ως αρωματική ύλη και μπήκαν τα μήλα για λίγη ώρα στο σιρόπι.Στη συνέχεια έγινε το γέμισμα γυάλινων περιεκτών με τα μήλα και τονσιρόπι.Οι γυάλινοι περιέκτες κλείστηκαν και έγινε απαέρωση.
