Γλυκό κουταλιού πορτοκάλι

Ημερομηνία δράσης: 23/01/2023

Τίτλος δραστηριότητας: Γλυκά κουταλιού (ΜΝΑΕ-Περβολάρηδες)

Τίτλος δράσης: Γλυκό κουταλιού πορτοκάλι

Μάθημα:Μεταποίηση Φυτικών Προϊόντων

Ενότητα:2.4.5.Γλυκά κουταλιού

Τμήμα:Γτροφίμων

Κείμενο:Τα γλυκά κουταλιού αποτελούν παραδοσιακά προϊόντα.Παρασκευάζονται κυρίως με φρούτα ,αλλά και λαχανικά και με φλοιούς φρούτων, μέσα σε σιρόπι.Το πορτοκάλι είναι εσπεριδοειδές, που τρώγεται ως φρούτο, αλλά χρησιμοποιείται ο χυμός του,το ξύσμα και ολόκληρο σε γλυκές και αλμυρές παρασκευές.

Στη συγκεκριμένη δραστηριότητα χρησιμοποιήθηκαν πορτοκάλια μεγάλα με παχύ φλοιό, τα οποία έβρασαν σε νερό.Η διαδικασία επαναλήφθηκε 3 φορές για να φύγει η πικρή γεύση του φλοιού,αφού πρώτα αφαιρέθηκε το εξωτερικό στρώμα με ξύσιμο.Στη συνέχεια κόπηκαν σε φέτες και μπήκαν σε σιρόπι ζάχαρης.Ως αρωματική ουσία χρησιμοποιήθηκε η βανίλια.Όταν το σιρόπι έφτασε στην πυκνότητα που ήταν επιθυμητή, το γλυκό συσκευάστηκε σε γυάλινους αποστειρωμένους περιέκτες.