Δραστηριότητα 19-11-2021

Μάθημα: Εισαγωγή στην τεχνολογία τροφίμων.
Ενότητα: Επεξεργασμένα τρόφιμα φυτικής προέλευσης- έτοιμα φαγητά.
Σάλτσα με πιπεριές Φλωρίνης και μελιτζάνες. Οι σάλτσες ανήκουν στην κατηγορία των έτοιμων τροφίμων, που δε χρειάζονται μαγείρεμα, καταναλώνονται όπως είναι ή ύστερα από απλό ζέσταμα. Διατίθενται σε γυάλινους περιέκτες. Η σάλτσα της δραστηριότητας που έγινε από τους μαθητές του Β’ 2 Γεωπονίας και έχει ως κύρια συστατικά: ψητές πιπεριές Φλωρίνης, μελιτζάνες,σκόρδο, ελαιόλαδο, αμύγδαλα αλεσμένα, αλάτι και ζάχαρη. Μετά το ψήσιμο των λαχανικών ακολούθησε άλεση, παστερίωση, συμπύκνωση και συσκευάστηκε το προϊόν σε αποστειρωμένους γυάλινους περιέκτες.