Δραστηριότητα 12-11-2021 (3η)


Παρασκευή τριμμένου μπισκότου (Crumble)
Ενότητα: Τρόφιμα από επεξεργασία προϊόντων πρωτογενούς φυτικής παραγωγής που δεν είναι άμεσα βρώσιμα.
Οι μαθητές ως πρώτη ύλη χρησιμοποίησαν το βούτυρο από τη 2η δραστηριότητα, αμύγδαλο σκόνη, αλεύρι και ζάχαρη (υδατάνθρακες). Μία από τις βασικές ιδιότητες των υδατανθράκων είναι ότι συμμετέχουν σε χημικές αντιδράσεις που συμβαίνουν κατά τη θέρμανση των τροφίμων. Έτσι τα τρόφιμα παίρνουν το σκούρο χρώμα της καραμέλας ή των μπισκότων.
Οι μαθητές παρασκεύασαν τριμμένο μπισκότο (crumble) που το συνόδευσαν με μαρμελάδα φρούτων, από μήλο, ροδάκινο και χυμό πορτοκαλιού.